Huis > Nieuws > Inhoud

Het belang van oogsproeier - SYSBEL

Jan 11, 2017

In een noodgeval, hoe sneller de respons, hoe beter het effect.

Wanneer een persoon op een werkplek wordt blootgesteld aan gevaarlijke vloeibare chemicaliën, is een goed georganiseerde werkplek voorzien van gemakkelijk toegankelijke oogdouches of een stortdouche noodzakelijk.

Tijd is duidelijk van essentieel belang bij het stoppen van de blootstelling, het verlichten van ongemak en pijn en het voorkomen van verdere of permanente gezichts- en lichamelijke schade. Een oogdouche of vochtige douche moet zich bijvoorbeeld binnen 10 seconden van het gevaar bevinden, zodat de gewonde persoon snel en gemakkelijk de gepolijste armatuur kan bereiken om de getroffen gebieden onmiddellijk te doorweekten. Tijd is ook een factor in de tijd dat men in de spoelvloeistof blijft, die gedurende 15 minuten volledig moet zijn, zoals vereist door de ANSI / ISEA Z358.1-standaard.

Veiligheidsdouches en oogdouches voorkomen permanente oog- en huidbeschadiging door chemische brandwonden of vreemde stoffen die worden gegenereerd door malen, hameren, versnipperen, testen, gieten, opslaan, transporteren en verwijderen. Een juiste selectie, plaatsing en onderhoud van deze apparatuur minimaliseert het risico van blootstelling, terwijl de kans op catastrofale gevolgen voor de gezondheid van medewerkers, arbeidsproductiviteit of zelfs juridische kosten voor de faciliteit wordt verminderd.

Bij het veilig omgaan met producten is SYSBEL oogreiniger een goede keuze.

SYSBEL-oogdouche voldoet aan de norm van ANSI Z358.1-2014 en is getest en goedgekeurd door CSA. (Canadian Standards Association). Als apparatuur voor veiligheidsuitrusting voor noodgevallen kan een oogwasmachinereeks worden gebruikt voor het spoelen van de delen die zijn blootgesteld aan de bespatte chemicaliën en andere stoffen, zoals het lichaam, gezicht of ogen, om de schade veroorzaakt door chemicaliën snel te verminderen, om een snelle primaire zelfhulp te bereiken en bespaar meer tijd voor verdere professionele behandeling.